Relationer

Läste en intressant bok om hur det fungerar från första ögonkastet till en varaktig relation och vad som kan gå fel på vägen dit.

 

Som barn lär man sig att anknyta till andra. Man lär sig hur man ska göra för att få närhet. Har man inte fått rätt gensvar i sitt sökande efter närhet som liten blir man otrygg som vuxen.

 

Sättet man lärt sig hur man får gensvar, hur det fungerar att anknyta till andra, omvandlas till en relationsmodell som man har med sig som vuxen. Man kan vara trygg och kan då alternera mellan tanke och känsla vid relationer med andra. Är man otrygg har man blivit en person som styrs mer av tankar eller mer av känslor i sina relationer, vilket kan hindra en från att ta sig till en varaktig relation.

 

Alla relationer tar sig igenom en Relationstrappa och hur/om man tar sig ända upp i trappan eller om man ens tar sig upp i trappan handlar om att man lär sig hantera sin relationsmodell.

 

 

 

LÄNGTAN

Man kan känna längtan inför olika saker...man kan känna längtan efter att träffa släkt eller vänner, man kan känna längtan och en pirrande spänning inför att träffa någon man känner sig attraherad av, man kan känna längtan och nyfikenhet inför att träffa en ny människa eller inför att börja en ny tjänst.

Längtan kan kännas på olika sätt beroende på vad det är man längtar efter.

 

Men all längtan har en sak gemensamt, det känns som man man vaknar till, att man får ny energi, man går omkring med ett leende.

 

 

 

Respekt och empati

Jag har verkligen inget behov av att vara i centrum, även om jag har spelat teater, sjungit i kör och jobbat som utbildare, men då går man in i en roll och det är inte ens privata jag som lämnas ut. Jag är inte en som skriker ut "HEEEEJ, HÄR ÄR JAG. SE PÅ MIG!!!". Visst vill jag bli sedd. Jag vill att mitt arbete uppskattas. Jag vill att min personlighet uppskattas. Jag vill att mitt utseende uppskattas. Men jag vet att alla inte älskar mig, gillar mig eller ens accepterar mig och det är så livet är.
Jag gör mitt bästa med att vara lyhörd, att ge feedback och bekräftelse, ge alla utrymme att växa och utvecklas, alla måste få en chans att prova själva, göra sina misstag.
Jag förväntar mig inte att alla är likadana tillbaka. Det viktiga är att ens väg till självkänsla/självuppskattning/självhävdelse inte sker på bekostnad av andra.
 
 
 
 

ReginaComb

Här får ni lära känna mig genom blandade inlägg om allt från personlighet till mer ytligt som kläder och skönhet.

RSS 2.0